header medusa's world  

 

intro

 

intro

 

intro

 

intro

 

navpublicaties

 

intro

 

intro

 

 

 

 

 

 

Drakkar

Dit enorme voertuig, gemaakt door Steampunk Kunstenaar Marcel Boonen en sinds 2017 deel van Medusa's Wereldje, is een echte eyecatcher. We hebben de kar "De Drakkar" gedoopt, met een knipoog naar de vroegere vikingboten. Wij voelen ons immers zo stoer als wilde vikingen, als we erop staan, en ook voelt het, alsof we door het publiek "zeilen", als we met deze kar op stap gaan.

De Drakkar wordt getrokken, er kunnen twee a drie artiesten op staan. 's nachts kan de hele kar met hangende vuurpotten verlicht worden, en overdag kan hij gestyled worden in allerlei variaties. Hieronder een paar voorbeelden. De achteras is 3,5 meter breed, en de mast komt tot zeker 4,40 meter hoogte. Het voorwiel is hoger dan manshoog. De kar heeft wel een hele kleine draaicirkel

drakkar2 drakkar4

Hieronder een paar voorbeelden qua styling:

Mad Max, bij de vuurshows van Flames of Chaos:

Super eyecatcher op festival terreinen, en je krijgt er ook nog eens twee shows voor in een. Overdag ziet de kar er al indrukwekkend uit, maar dan, als het donker wordt, en het vuur aangaat, komt de Drakkar helemaal overnieuw tot leven, en de acteurs ook! Er is wel begeleiding nodig, maar omdat het meeste vuur tamelijk hoog zit en buiten bereik van het publiek, is dat goed te doen. Vanuit de verte ziet het er al spannend uit.

drakkar6

drakkarrijders3 drakkarrijders4drakkarrijders1 drakkar9 drakkar5 drakkarrijders2

 

Bij de "Tocht der Draken":

De Drakkar hoort bij de Drakenparade. De kop van de grootste draak prijkt voorop de kar. Boven op staat de kaleeshi, de moeder der draken, en laat haar kinderen af en toe even aan haar snuffelen. Ook komen de drakenrijders er regelmatig bij, om haar bevelen omtrent het drakengebeuren op te kunnen volgen.

drakkar15 drakkar16 drakkar18 drakkar17 drakkar1 drakkar13 drakkar14 drakkar10 drakkar19 drakkar11 drakkarrijders9

 

 

Laatste update van deze pagina: 15 Maart 2018

 

Terug naar Boven